Servicii de mediere – domenii de expertiza2020-10-05T10:32:34+03:00

Servicii de mediere – domenii de expertiza

Cabinetul de Avocatura si Mediere – Expert in legislatia muncii Radulescu si Asociatii faciliteaza sedinte de mediere cu privire la conflicte din urmatoarele ramuri de activitate: drept comercial, dreptul familiei, dreptul muncii, dreptul mediului inconjurator, drept civil, drept penal, protectia consumatorului, cazuri de malpraxis in domeniile juridic, medical, de constructii etc.

Medierea in dreptul comercial

Medierea diferendelor rezultate ca urmare a interpretarii si aplicarii clauzelor contractelor comerciale (vanzare-cumparare, inchiriere, prestari servicii, transport, depozitare, leasing, know-how, franciza, ipoteca, gaj etc.), actiunilor de concurenta neloiala si practici concurentiale.

Medierea in dreptul familiei

Medierea neintelegerilor privind divortul, incredintarea minorului, pastrarea numelui etc.

Medierea in dreptul muncii

Medierea conflictelor legate de concedieri colective sau individuale, violenta sau hartuirea in campul muncii, clauze speciale (confidentialitate, neconcurenta etc.) ale contractelor de munca, sanctiuni disciplinare etc.

Medierea in dreptul mediului inconjurator

Medierea diferendelor legate de poluari chimice, fonice, vizuale etc., deversari de substante nocive in mediul inconjurator, infiltrari in panza freatica etc.

Medierea in cazuri de protectie a consumatorului

Medierea neintelegerilor legate de incalcarea drepturilor consumatorului, inducerea in eroare a acestuia cu prilejul achizitionarii de produse si servicii, falsa prezentare a unor promotii de produse si servicii etc.

Medierea in cazuri de malpraxis

Medierea conflictelor legate de incalcarea, prin cazuri de malpraxis, a deontologiei si codurilor profesionale de catre avocati, medici, arhitecti etc.

Medierea in dreptul civil

Medierea conflictelor legate de impartirea proprietatii (granituire), partaj succesoral, dobandirea proprietatii (uzucapiune), revendicari bunuri mobile si imobile (case, terenuri) etc.

Medierea in dreptul penal

Medierea conflictelor legate de incalcarea normelor de convietuire sociala prin savarsirea de infractiuni (lovire, vatamare corporala, ucidere din culpa, accidente rutiere etc.)