Radulescu Dan

//Radulescu Dan
Radulescu Dan2018-09-14T19:46:23+00:00

Avocat si Mediator Dan Radulescu, Biografie

Cu peste 10 ani practica de specialitate, Avocatul Dan Radulescu este membru al Uniunii Avocatilor din Romania – Baroul Bucuresti din anul 2000. A inceput sa profeseze ca stagiar in cadrul unui cabinet individual de avocatura, pentru ca apoi sa deschida propriul Cabinet de Avocat, sustinand examenul de definitivat in aceasta profesie in luna noiembrie 2003.

In anul 2010, a urmat cursuri de formare si a promovat examenul de dobandire a competentelor profesionale de mediator, in conditiile Legii nr. 192/2006 privind organizarea si exercitarea profesiei de mediator, modificata si completata. In urma acestei noi calificari, a ales sa isi promoveze serviciile alaturi de partenerii sai sub brandul „RADULESCU & ASOCIATII – Casa de Avocatura si Mediere”.
De-a lungul carierei profesionale, practica Avocatului si Mediatorului Dan Radulescu acopera multiple domenii ale dreptului, fiind specializat, printre altele, de la intocmirea si adnotarea contractelor civile si comerciale, pana la recuperari de creante, executari silite sau alte categorii de litigii civile si comerciale.

Autor sau moderator ale unor demersuri jurnalistice si publicistice privind importanta serviciilor de avocatura si mediere in spatiul civil si comercial romanesc, Dan Radulescu este si participant activ la cursuri de perfectionare profesionala organizate de catre Baroul Bucuresti si al unor conferinte de pregatire in domeniul medierii. Printre acestea din urma se numara Conferinta „Medierea in Uniunea Europeana. Stadiu si perspective” organizata de Asociatia Magistratilor Europeni care sustin medierea – Sectiunea Romana (GEMME), Consiliul Superior al Magistraturii – Institutul National al Magistraturii, Ministerul Justitiei, Consiliul de Mediere, Academia Romana, Universitatea Crestina Dimitrie Cantemir si Editura Universitara, Conferinta Nationala a Mediatorilor – editia 2010 organizata de Consiliul de Mediere din Romania, Conferinta de mediere cu tema „Credem in educatie” organizata de formatorul de mediatori Human Toolkit, Conferinta „Medierea – metoda alternativa moderna la justitia clasica” organizata de Asociatia Centrul Avocatilor Mediatori, formatorul de mediatori HUMAN TOOLKIT si Asociatia O Sansa pentru Viitor, cu sprijinul Deputatului Alina GORGHIU, Conferinta „ADR in the Aviation Sector and Sector of Tour Operators” organizata de The Association for International Arbitration (AISBL-IVZW), la HUB University (room 6215), Stormstraart 2 Rue d’Assaut, 1000 Brussels, Belgium.

Membru cu drepturi depline in Asociatia Absolventilor Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Titu Maiorescu – ALUMNI, fondatorul brandului „RADULESCU & ASOCIATII – Casa de Avocatura si Mediere” este Membru in Enciclopedia Personalitatilor din Romania – Who is Who Verlag fűr Personenenzyklopädien AG, Membru in Uniunea Nationala a Mediatorilor din Romania, Membru in Centrul de Mediere Buzau si Membru in The Association for International Arbitration (AIA) cu sediul in Brusseles.
Avocatul Dan Radulescu si-a sustinut licenta la Universitatea Bucuresti – Facultatea de Drept dupa ce a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Independente “Titu Maiorescu” din Bucuresti, promotia 1999.